КС почав вирішувати долю парламенту

Вівторок, 17 квітня 2007, 09:32

Конституційний Суд почав розгляд справи щодо указу президента про розпуск парламенту.

Як передає кореспондент "Української правди", розгляд справи почався о 9:30 у вівторок.

У залі присутні всі 18 суддів, а також представники Верховної Ради, президента, Кабінету міністрів та Центральної виборчої комісії.

На початку розгляду представник президента у КС Володимир Шаповал подав заперечення проти участі у провадженні одного з представників Верховної Ради, мотивуючи це тим, що Верховна Рада розпущена і є нелегітимною, маючи лише депутатські повноваження до моменту прийняття присяги новим складом ВР.

Водночас, уповноважений від уряду, заступник міністра Кабінету міністрів Олена Лукаш наголосила на тому, що парламент продовжує виконувати свої функції саме до моменту прийняття присяги новим її складом, тому вона наполягає на участі в провадженні представників Верховної Ради.

Крім того, Лукаш спрогнозувала, що подання в Конституційному Суді розглядатиметься 2-3 дні. "Якщо суд захоче працювати, за 2-3 дні розгляне", - сказала вона.

За її словами, сторони готові до участі в процесі, "вони висловили, виписали все, що можливо". Зокрема, за її інформацією, ЦВК визначився зі своїми поясненнями.

Регламентом КС не передбачені строки, в які суд повинен ухвалювати рішення щодо тих чи інших подань.

У той же час, прихильники Партії регіонів, КПУ й партії "Пора" у вівторок зранку пікетують будинок КС. Учасники акції тримають символіку своїх партій, а також плакати з написами "Дайте людям України спокій".

За оцінками міліції, кількість мітингуючих становить близько 1 тис. чоловік.

, "Інтерфакс-Україна"