"Донецькі" вирішили більше не везти людей у "гумовий" Київ

П'ятниця, 20 квітня 2007, 12:33

Близько 19 тисяч осіб прибуло в п'ятницю в Київ для участі у мітингах на підтримку коаліції й опозиції.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Києві.

Відповідно до повідомлення, до Києва прибуло 350 автобусів, 120 з яких - прихильники Блоку Юлії Тимошенко і партії "Народний Союз Наша Україна", а 230 - прихильники Партії регіонів.

Учасники мітингів також прибули на 13 потягах, повідомляє Обком з посиланням на "Українські новини".

За даними міліції, у центрі Києва встановлено близько 1,5 тисячі наметів коаліції й опозиції.

Також до столиці прибуло 13 потягів з людьми, які мають намір брати участь у мітингах.

За даними міліції - 4 потяги з прихильниками опозиції, у них тільки 133 особи. В інших потягах прибули прихильники коаліції - їхня чисельність 6848 осіб.

Водночас, як повідомили УНІАН у прес-службі обласного відділення Партії регіонів, з Донецької області до Києва 20 і 21 квітня потяги з прихильниками парламентської коаліції відправлятися не будуть.

Крім того, на найближчі дні в області не заплановані мітинги чи інші заходи на підтримку коаліції.

На даний момент, за даними міліції, біля секретаріату президента встановлено 14 наметів, у яких знаходиться близько 500 представників опозиції - це "Наша Україна" і "Пора".

Біля Центральної виборчої комісії - 167 наметів від коаліції і 9 від опозиційної партії "Пора". Там же знаходяться 80 прихильників коаліції і 20 опозиції.

Біля будинку Кабінету міністрів України на даний час знаходяться близько 1 тис. прихильників коаліції.

У будинку Верховної Ради, у Міському саду встановлено 178 наметів і знаходиться близько 200 прихильників коаліції. У Маріїнському парку - 259 наметів (300 прихильників коаліції знаходиться там).

На Майдані незалежності в середу біля стели встановлено 55 наметів, біля Головпоштамту 36 наметів. Усього на Майдані знаходиться близько ста прихильників коаліції, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На Європейській площі знаходяться два агітаційні намети прихильників опозиції. Там же на даний час чергують близько десятка представників "Нашої України".

Біля будинку Конституційного Суду встановлено 17 агітнаметів коаліції, а також 10 наметів від БЮТ. Усього біля будинку КС, за даними міліції, знаходяться близько 14 тис. осіб - 8 тис. - прихильників коаліції і 6 тис. - прихильників опозиції.