У КС почалася "тяганина". Лавринович думає, що судді не встигнуть

Середа, 25 квітня 2007, 13:36

Представники президента в Конституційному Суді просять КС надати їм час для підготовки до заключних виступів у справі про конституційність указу президента про розпуск парламенту до 26 квітня.

Таке клопотання за підписом Володимира Шаповала, Ростислава Міхеєнка і Ростислава Солодкого заявив Шаповал на засіданні КС у середу, повідомляють "Українські новини".

Інші учасники процесу - представник Верховної Ради Анатолій Селиванов, представник Кабінету міністрів Василь Німченко, представник Центральної виборчої комісії Марина Ставнійчук, а також співавтор розглянутого подання депутат Василь Богачук - заявили про готовність виступити із заключним словом у середу.

У свою чергу міністр юстиції Олександр Лавринович вважає, що КС може не вкластися в місячний термін розгляду подання щодо указу президента.

За його словами, усе залежить від того, скільки часу знадобиться суддям для ухвалення рішення в закритому режимі.

"Відкрита частина, як я бачу, завтра може закінчитися, виходячи з вимог процесу, а далі - скільки судді будуть радитися. Це їхнє право, тільки вони визначать термін", - відзначив Лавринович, повідомляє Ліга.