Черновецький особисто віддав усі права на 113 га Оболоні і вже думає, що сплавити далі

Середа, 25 квітня 2007, 16:36

Мер Києва Леонід Черновецький і перший заступник голови КМДА Денис Басс вручили договір купівлі-продажу ділянки 113,53 га представнику ТОВ "Баски Плюс - 2004 рік" Олексію Лазарєву.

Ця компанія є переможцем земельного аукціону, який відбувся 6 березня 2007 року, на якому була придбана найдорожча земельна ділянка на Оболоні (вулиця Озерна) площею 113,53 га, вартістю майже 1 млрд. грн., повідомляє Ліга.

"Я дуже вдячний інвестору, що купив земельну ділянку майже за 1 млрд. грн., при тому, що стартова ціна була 869 млн. грн.", - підкреслив столичний мер.

"Також я вдячний усім іншим учасникам торгів, адже ці гроші пішли в спеціальний фонд і будуть спрямовані на будівництво шкіл, лікарень і ремонт доріг. Вони абсолютно не зайві в міському бюджеті", - додав він.

Також Черновецький розповів, що всього по Україні за 2006 рік від продажу землі отримано 1,21 млрд. грн. У той час, як тільки за I квартал 2007 року в столичний бюджет надійшло понад 1 млрд. 1,5 млн. грн. від трьох аукціонів.

За словами мера столиці, на найближчу сесію Київради планується винести питання про проведення ще 11 аукціонів, кошти від яких підуть на допомогу незахищеним верствам населення столиці.

Крім того, Черновецький відзначив, що зараз столична влада, насамперед, намагається виставляти на аукціони не голі земельні ділянки, а готові інвестиційні проекти.

"Чому аукціони не дуже популярні в Україні? Щоб купити землю на аукціоні, треба бути впевненим, що крім ціни, виплаченої на торгах, нічого платити не потрібно", - зазначив мер Києва.

Але, за його словами, "усім відомо, що за проектом можуть стояти і комунікації, які коштують дорожче самої ділянки, можуть мати місце і протести мешканців, можуть бути і дуже дорогі дозвільні документи".

"Столична влада займається тим, щоб звести ризики інвесторів до мінімуму. Ми створюємо готові проекти, які можна виставляти на аукціони", - сказав Черновецький.

При цьому столичний мер відзначив, що товариство "Баски Плюс - 2004 рік" повинно внести мільярд гривень рівними частинами до кінця 2007 року.

У результаті освоєння земділянки планується забудувати 1,5 млн. кв. м. Буде побудовано житло в комплексі з об'єктами соціально-культурного призначення, школи, дитячі садки, спортивні площадки і навіть басейн. Також буде споруджена сучасна набережна.

У забудову цієї ділянки буде вкладено не менше 1,5 млрд. дол. Будівництво може початися вже з наступного року.