Україна з Росією не поділили прибуток від газу

Субота, 28 квітня 2007, 15:33

НАК "Нафтогаз України" розглядає можливість залучення ЗАТ "УкрГаз-Енерго" до спільної розробки родовищ на українській частині шельфу Чорного моря.

"Ми плануємо подальшу розробку шельфу Чорного моря. У тому числі плануємо і роботу з "Укргаз-енерго"", - повідомив голова правління "Нафтогазу України" Євген Бакулін на прес-конференції в Києві за підсумками зборів акціонерів ЗАТ.

Він звернув увагу на те, що частка "Нафтогазу України" у статутному фонді "УкрГаз-Енерго" складає 50% і, за умови спільної роботи на паритетних засадах, Україна буде мати повний контроль над усіма процесами і 75% прибутку від спільної роботи.

У той же час голова правління "Укргаз-енерго" Ігор Воронін, що був присутнім на прес-конференції, відзначив зацікавленість і з боку компанії в спільній роботі над цим проектом.

Разом з тим, Бакулін повідомив, що акціонери "УкрГаз-Енерго" додатково розглянуть питання розподілу чистого прибутку за 2006 рік у розмірі 865,5 млн. грн через відсутність єдиної думки з цього питання.

"Українська сторона запропонувала направити прибуток для наступної виплати її частини в бюджет, інша сторона - на розвиток", - відзначив він.

У той же час Бакулін висловив упевненість, що акціонери прийдуть до консенсусу з цього питання найближчим часом.

Збори акціонерів "Укргаз-енерго" також обрали головою наглядової ради заступника голови правління російського ВАТ "Газпром" Валерія Голубєва замість Олександра Рязанова, звільненого з посади заступника голови правління "Газпрому" в листопаду минулого року.

"Інтерфакс-Україна"