Мороз обіцяє вивести "аферу" Гелетея "на чисту воду" за 10 днів

Четвер, 17 травня 2007, 11:25

Верховна Рада має намір за 10 днів заслухати представників СБУ з приводу заяв керівника головної служби з питань правоохоронних органів секретаріату президента Валерія Гелетея про замахи на лідерів опозиції, що нібито готувалися представниками коаліції та уряду.

Про це після звіту заступника генпрокурора Олександра Медведька з цього питання на засіданні у четвер заявив спікер Олександр Мороз.

"У нас є письмова інформація від СБУ приблизно такого змісту: що ми прийняли до уваги питання і дамо відповідь після розслідування. Ми знаємо що мова йде про 10-денний термін, ми вернемося до цієї теми за участі представників СБУ, стане керівник сюди на трибуну і буде звітувати, що вони виявили", - сказав він.

Мороз також обурився тим, що інформація про замахи на лідерів коаліції з’явилася саме у секретаріату президента.

"Як так сталося, що є підозра терористичних актів, ні в СБУ нічого не знають, ні в прокуратурі, ні в міліції, і тільки в секретаріаті президента все знають!", - сказав він.

Мороз також висловив сподівання, що ця "так би мовити афера, хоча всі знають, що це афера, буде виведена на чисту воду".

У свою чергу заступник голови комітету з питань нацбезпеки і оборони "регіонал" Юрій Самойленко сказав, що комітет схиляється до того, що інформація Гелетея була "провокацією і чорним піаром".

"Більш ймовірна версія – що це піар-хід, який переслідує певні політичні цілі", - сказав він.

Самойленко також сказав, що комітет неодноразово запрошував на свої засідання в.о. голови СБУ Валентина Наливайченка, проте той відмовлявся приходити до Верховної Ради, мотивуючи це тим, що її вже не існує.

Водночас він зазначив, що комітет "знайде способи здійснювати парламентський контроль" над розслідуванням цієї справи.