Черновецький побачив зацікавленість Тимошенко у бійці

П'ятниця, 29 червня 2007, 17:00

Блок Леоніда Черновецького у Київській міськраді заявляє, що причиною заяв БЮТ та Юлії Тимошенко щодо подій на вул. Березняківській в ніч з 27 на 28 червня є особиста фінансова та політична зацікавленість цих політиків у загостренні конфлікту навколо цього будівництва.

Про це йдеться у заяві фракції Блоку Леоніда Черновецького, поширеній його прес-службою в п’ятницю.

Блок зазначає, що в ніч з 27 на 28 червня сталася сутичка між мешканцями мікрорайону, які виступають проти незаконної забудови за адресою вул. Березняківська, 12, та невідомими особами, внаслідок чого протестувальники отримали травми.

"Ми висловлюємо співчуття людям, які стали жертвами розбою, та закликаємо правоохоронні органи столиці встановити осіб, винних у побитті киян, притягнути їх до суворої відповідальності, незважаючи на їхні ранги і статус", - сказано у заяві.

Разом із тим, депутати Блоку Леоніда Черновецького наголошують, що "цю ситуацію політики з БЮТ напередодні виборів намагаються навмисно політизувати, аби відволікти увагу громади від справжніх причин конфлікту, а саме – фінансової зацікавленості деяких представників цієї політичної сили у продовженні цього скандального будівництва на Березняках".

У заяві підкреслюється, що дозвіл на видачу цієї земельної ділянки у зеленій зоні був наданий ще при колишній київській владі з благословення тодішнього мера Олександра Омельченка.

"Саме Омельченка на минулих виборах київського міського голови підтримував БЮТ”, - нагадали у Блоці Леоніда Черновецького.

Крім того, сказано у заяві, сьогодні саме депутати Київради з БЮТ стоять на заваді відміни скандальних земельних рішень попередньої влади.

Блок Черновецького також стверджує, що стосовно будівництва на вулиці Березняківській "вже підготовлено документи для відміни на одному з найближчих засідань сесії Київради рішення про передачу цієї земельної ділянки".

Водночас мер Києва Леонід Черновецький у своєму зверненні до киян заявляє, що "вкрай обурений ситуацією навколо зведення новобудови по вулиці Березняківській, 12, де із-за корумпованої політики бюрократичного режиму попереднього мера Олександра Омельченка постраждали звичайні кияни".

"Мене надзвичайно обурює політиканство деяких політичних блазнів, які нічого не зробили для киян, але із-задоволенням використовують будь-який привід для передвиборчого піару", - підкреслив Черновецький.

"Я особисто постійно контролюю будівництво усіх об’єктів і обіцяю кожному жителю цього міста, що без узгодження з мешканцями дозволи на будівництво видаватися не будуть", - запевнив мер.