Після виборів Янукович стане прем'єром, а Богатирьова – спікером?

Четвер, 12 липня 2007, 20:49

На думку українських політологів, найбільші шанси стати главою нового уряду має нинішній прем'єр-міністр Віктор Янукович, а координатор більшості в парламенті 5-го скликання Раїса Богатирьова може зайняти посаду спікера Верховної Ради.

Такі результати експертного опитування, проведеного Центром соціальних досліджень "Софія" з 3 по 10 липня, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Так, ймовірність обрання Януковича на посаду прем'єра оцінюється експертами як "дуже висока" (7,1 балів за 10-бальною шкалою).

Водночас, на думку політологів, ймовірність призначення Віктора Балоги, Арсенія Яценюка і Юлії Тимошенко оцінюється як "середня" (відповідно 5,0, 4,8 і 4,6 бали).

Ймовірність обрання на посаду прем'єра інших потенційних претендентів є "дуже низькою" або "низькою" (менше 3 балів за 10-бальною шкалою).

Говорячи про можливу кандидатуру на посаду голови Верховної Ради 6-го скликання, українські експерти відзначили, що досить високі шанси зайняти цю посаду має Богатирьова.

На думку експертів, ймовірність обрання Богатирьової спікером оцінюється як "висока" (6,1 балів за 10-бальною шкалою).

Ймовірність обрання Віктора Януковича і В'ячеслава Кириленка на посаду спікера українського парламенту оцінюється як "середня" (відповідно 4,9 і 4,5 балів).

"Помірні" шанси на обрання мають Іван Плющ, Юлія Тимошенко й Адам Мартинюк (відповідно 4,2, 4,1 і 3,7 бали).

Ймовірність обрання на посаду спікера інших потенційних претендентів є або "низькою" або "досить низькою" (2-3 бали за 10-бальною шкалою).

В опитуванні брали участь 13 експертів - політологів і соціологів, учасників "Українського клубу".