"Адмінресурс" президента вирішили торпедувати через Європу

Вівторок, 17 липня 2007, 12:07

Голова Житомирської облради Ірина Синявська звернулася до Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи, висловлюючи стурбованість можливим використанням адмінресурсу з боку секретаріату президента на дострокових виборах.

Про це у вівторок повідомляє прес-служба Партії регіонів.

У своєму листі до президента конгресу вона зазначила: "Звертаюсь до вас і колег по конгресу в зв'язку з безпрецедентним тиском та політичними гоніннями, які розпочалися в Україні на старті виборчих перегонів".

"14 липня 2007 року відбулася сфальсифікована міжпартійна конференція Народного Союзу Наша Україна та Християнсько-Демократичного Союзу в Житомирській області", - зазначила Синявська.

За її словами, "не дивлячись на повну відсутність членів партії ХДС та голови її обласної організації нашоукраїнці своїм рішенням виключили ХДС з блоку та позбавили депутатських мандатів п'ятьох депутатів обласної ради – членів фракції ХДС, в тому числі і мене".

Синявська стверджує, що "така фальсифікація та недемократичні прийоми – не поодинокі випадки в діяльності помаранчевої партії та президентської команди".

За словами голови облради, "в конференції взяв участь та виступив з підтримкою таких цинічних рішень губернатор області – член НСНУ Павленко".

"Застосування адмінресурсу та політичного тиску в 2007 року з боку помаранчевої влади перевищило весь український досвід попередніх років авторитарного управління", - заявляє Синявська.

"Вимога до мене, як голови облради, виконувати партійні замовлення в розподілі комунальної власності, бюджету, природних ресурсів спонукала до мого виходу з НСНУ в квітні 2007 року", - додала вона.

Синявська переконана, що "дочасні вибори при такому рівні застосування адмінресурсу, тиску на судову систему зі сторони секретаріату президента,... намаганні однієї політичної сили НСНУ знищити демократичні ідеології, не можуть бути чесними та прозорими".

Вона просить президента Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Халвдана Скарда дозволити їй виступити на сесії конгресу з темою "Сучасний стан регіональної демократії в Україні" і поширити її звернення до колег-членів палати регіонів конгресу.

Також Синявська просить сприяти "посиленню контролю міжнародної спільноти за ходом виборчої компанії в Україні".