Ющенку влаштували "фосфорну екскурсію". "Зона лиха" його не приваблює

П'ятниця, 20 липня 2007, 19:37

Президент Віктор Ющенко вважає, що для оголошення ураженого фосфором регіону зоною екологічного лиха немає підстав.

Про це він заявив мешканцям села Ожидів, з якими зустрівся на місці катастрофи вантажного потягу, що перевозив жовтий фосфор, повідомляє УНІАН.

"Щодо оголошення місця аварії зоною лиха, то тут треба подумати, адже жити з року в рік з оцим – "зона лиха" - це не є привабливо для інвесторів економічного розвитку регіону", - зазначив Ющенко.

"Тим паче, на даний час немає підстав для оголошення місця аварії зоною лиха. Зараз буде проведено нараду з головами сільських рад Бузького району, ми будемо обговорювати цю ситуацію, а згодом на підставі висновків експертів та фахівців будемо приймати рішення", - додав він.

Президент запевнив селян, що у разі якихось втрат внаслідок аварії влада розглядатиме питання про виплату їм компенсацій.

Крім того він запевнив громадян, що з боку держави зараз вживаються всі заходи для ліквідації наслідків аварії та наголосив, що винні будуть покарані. "Через три-чотири дні ми поставимо крапку в ліквідації наслідків цієї катастрофи", – заявив глава держави.

Разом з Ющенком на нараду з головами сільських та селищних рад Бузького району відбули глава секретаріату президента Віктор Балога, генпрокурор Олександр Медведько, віце-прем'єр-міністр Олександр Кузьмук, секретар РНБО Іван Плющ, голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник.

Фото прес-служби президента

Раніше президент оглянув залізничні цистерни з жовтим фосфором, що стали причиною техногенної аварії у Львівській області.

Кузьмук доповів главі держави про хід завантаження неушкоджених цистерн у напіввагони зі спеціальними захисними подушками.

Як відомо, президент прибув до Львівської області, щоб взяти під особистий контроль процес ліквідації наслідків аварії.