У НУ-НСі хочуть поновити "зам’яті" справи проти Цушка

Середа, 25 липня 2007, 13:08

Депутат 5 скликання від "Нашої України" Ксенія Ляпіна заявляє про необхідність поновлення усіх кримінальних справ проти міністра внутрішніх справ Василя Цушка.

"Як тільки пан Цушко з’явився на території України і сходив до прем’єра, як усі кримінальні справи проти нього виявилися закритими. Сьогодні просто необхідно розібратися за яких підстав і чому вони були закриті", - цитує її прес-служба блоку "Наша Україна – Народна самооборона".

"Необхідно поновити усі кримінальні справи, адже доказова база злочинів міністра внутрішніх справ, здається, є не лише у правоохоронних органів, а й на плівках усіх інформаційних агентств світу", - наголосила Ляпіна.

На думку "нашоукраїнки", "безумовно, "коаліціянти" намагатимуться втримати його в уряді за тим же принципом, що й (міністра транспорту Миколу) Рудьковського і (міністра з надзвичайних ситуацій Нестора) Шуфрича".

"Які б він не робив дії і наскільки вони були б незаконними коаліція "своїх" здавати не буде... Це принцип банди – своїх ніколи не здають. Я думаю, що вони діють саме по цьому принципу і всіляко намагаються "зам’яти" справу Цушка", - сказала Ляпіна.

Як відомо, 21 липня Цушко повернувся до України після майже двомісячного лікування в Німеччині, куди потрапив з діагнозом "інфаркт міокарда" після подій, пов’язаних із захопленням Генеральної прокуратури, до яких були причетні сили Держохорони та МВС.

Днями стало відомо, що усі справи за фактом захоплення будинку ГПУ, перевищення влади Цушком і службових повноважень співробітниками МВС закриті.