У Шуфрича нова пожежа біля сіл і ракет

Субота, 25 серпня 2007, 11:17

У п’ятницю близько 16:00 на території ДП "Цюрюпинське лісомисливске господарство" в Херсонській області виникла нова пожежа в лісових насадженнях, яка поширилася на територію майже 700 га.

Як повідомляє в суботу управління інформаційно-роз’яснювальної роботи та зв’язків із ЗМІ МНС, існувала реальна загроза населеним пунктам Нечаєво, Солонці, Підлісне Цюрюпинського району та військовій частині повітряних сил Міноборони. Планувалася евакуація людей із сіл та військових.

Як зазначає МНС, завдяки вжитим заходам і спланованому залученню сил та засобів, пожежу було локалізовано. Тимчасового відселення людей не проводилося. Загрози населеним пунктам та військовій частині немає.

Вночі на місце події терміново вилетів міністр надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич у супроводі заступника міністра внутрішніх справ Василя Фатхутдінова та начальника департаменту карного розшуку МВС Василя Паскала.

За словами Шуфрича, за півгодини до початку пожежі гелікоптер робив обліт території і вогню зафіксовано не було. Його раптове виникнення видалося Шуфричу підозрілим, і він натякнув, що не випадково з ним прилетіло керівництво МВС, хоча й відмовився коментувати будь-які версії.

Міністр подякував пожежникам, які не допустили проникнення вогню на територію військової частини і повідомив, що звернувся до Міноборони з проханням тимчасово вивезти звідти ракети.

"Ситуація викликає чимало питань, але я хочу сказати всім: у нас достатньо сил щоб зупинити будь-яку пожежу. Я вам гарантую, що навіть біси в пеклі не зможуть розвести вогонь" – запевнив Шуфрич.

Міністр повідомив, що на окремих ділянках пожежі фронт суцільного вогню сягав до 2 кілометрів, але о 1:40 25-го серпня пожежу було локалізовано і зараз ведеться ліквідація лише кількох осередків загоряння.