Тимошенко у Харкові зустріли, як "ката Кушнарьова". Вона заявляє про провокації

Четвер, 30 серпня 2007, 12:33

Під час мітингу у Харкові у середу, на якому виступала лідер БЮТ Юлія Тимошенко, планувалися численні провокації, заявляють у Блоці.

"Вчора у Харкові під час 55-тисячного мітингу, на якому виступала Юлія Тимошенко, завдяки злагодженій роботі служб безпеки, активістам БЮТ і міліції вдалося запобігти зіткненням організованих провокаторів з людьми, які прийшли на зустріч з лідером БЮТ", - сказано у заяві БЮТ.

БЮТівці стверджують, що міліцією і активістами БЮТ було заблоковано близько 1000 агресивних прихильників "Союзу молоді регіонів" в районі вул. Квітки-Основ'яненка, а також групу людей в масках і чорній уніформі з прапорами ОУН в районі пл. Пролетарської.

Також члени Блоку заявляють, що служби безпеки запобігли спробам підпалу автомобілів на перетині пл. Пролетарської і пл. Рози Люксембург і спробам прориву людей в масках з підпаленими факелами крізь колони прихильників БЮТ під час мітингу.

"Організованими провокаторами, багато з яких знаходилися у нетверезому стані, за словами інформованих джерел, керував секретар Харківської міської ради Геннадій Кернес. До участі в провокаціях були залучені "технологи" з Донецька", - заявляють у БЮТ.

У Блоці також стверджують, що на мітингу у Харкові було 55 тисяч людей.

Водночас, як повідомляє Обком із посиланням на Українські новини, на мітингу було близько 10 тисяч людей.

Прихильники БЮТ тримали символіку Блоку, гасла "Юля, ми з тобою", "Київський район за БЮТ", "Барвінкове за Юлю" та ін.

Одночасно в декількох десятках метрів від прихильників БЮТ перебувало близько 1 тис. прихильників Партії регіонів, які стояли двома монолітними групами.

Вони тримали символіку Партії регіонів і плакати "Харків каже ні помаранчевому реваншу", "Тимошенко і Луценко - кати Кушнарьова. Геть з Харкова", "Помаранчеві не пройдуть".

Групи прихильників БЮТ і Партії регіонів розділяли співробітники міліції, конфліктів не виникало.

Прихильники Партії регіонів заявили журналістам, що не проводять окремої акції, а прийшли зі своєю символікою на мітинг БЮТ.

На початку мітингу серед прихильників Тимошенко з'явилася група з 500 осіб молодих людей і підлітків у камуфляжі під прапорами ОУН.