Тимошенко вже у суботу готова порадувати Ющенка

П'ятниця, 12 жовтня 2007, 14:22

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляє, що у суботу учасники демократичної коаліції подадуть президенту Віктору Ющенку проект коаліційної угоди.

"Узгодження коаліційної угоди практично завершено. І враховуючи, що спливають п'ять днів, виділені на це президентом, завтра ми покладемо на стіл президенту цю угоду", - сказала Тимошенко на прес-конференції в п'ятницю.

За словами лідера БЮТ, при узгодженні коаліційної угоди вона не бачить "жодних протиріч" з блоком "Наша Україна – Народна самооборона".

Крім того, повідомила Тимошенко, вони узгодили з "НУ-НС" законопроект про зняття недоторканності з депутатів і під цим документом вже збираються підписи майбутніх депутатів.

"Ще ми узгодили законопроект про зняття пільг з депутатів і хочемо його проголосувати ще до формування коаліції", - заявила лідер БЮТ.

"Ми узгодили законопроект про проведення дострокових виборів мера і Київради, і я не бачу тут жодних неузгоджених тез з "Нашою Україною", - додала вона.

Також Тимошенко повідомила про те, що БЮТ "допрацював законопроект про опозицію".

За її словами, опозиції передбачається передати посади заступників міністрів, заступників керівників обласних держадміністрацій, віце-прем'єра по контролю за діяльністю влади в Україні і віце-спікера парламенту.

"Ми передаємо цей законопроект Партії регіонів і замість того, щоб вчиняти провокації, вони можуть його доопрацювати", - заявила лідер БЮТ.