Гриценко затвердив таємний документ про спецпідрозділи

Понеділок, 17 грудня 2007, 15:18

Міністр оборони Анатолій Гриценко затвердив програму розвитку Сил спеціальних операцій.

Про це в понеділок повідомляє прес-служба Міноборони.

"Це таємний документ з відповідним грифом, який передбачає новий рівень підготовки та застосування частин і підрозділів спеціального призначення", - зазначив Гриценко.

За словами Гриценка, Програма передбачає нові підходи до тактики застосування частин та підрозділів спеціального призначення, їх практичної підготовки, оснащення новими зразками озброєння та техніки, в тому числі, іноземного виробництва.

Міністр також підписав уточнені формуляри бойових частин, в яких конкретизовані завдання до застосування згідно із Стратегічним замислом застосування Збройних сил України.

"Частини та підрозділи спеціального призначення відповідно мають вищий ступінь готовності, і їх розвиток є пріоритетом, у тому числі з точки зору фінансування", – підкреслив Гриценко.

За його словами, затвердження програми стало результатом 6-місячної роботи, до якої було залучено кращих фахівців Генерального штабу, Сухопутних військ Збройних Сил України, Головного управління розвідки та структурних підрозділів Міноборони України.