Ющенко написав Тимошенко листа про орган

Вівторок, 15 січня 2008, 16:14

Президент Віктор Ющенко заявляє про необхідність створення центрального органу виконавчої влади, який займатиметься питаннями формування і реалізації державної мовної політики.

Про це йдеться у листі президента Віктора Ющенка до прем’єра Юлії Тимошенко, текст якого наводить прес-служба президента.

"Для підвищення дієвості державної мовної політики та її координації прошу розглянути питання щодо створення відповідного центрального органу виконавчої влади, що здійснюватиме формування та реалізацію державної мовної політики", – підкреслив Ющенко.

Проект Концепції державної мовної політики, розроблений Нацкомісією зі зміцнення демократії та утвердження верховенства права, опрацьовано в секретаріаті президента та в основному схвалено Нацрадою з питань культури і духовності та Радою з питань етнонаціональної політики при президентові.

"З огляду на необхідність вироблення послідовного і виваженого підходу до вирішення мовних питань прошу забезпечити відповідне доопрацювання Концепції державної мовної політики із залученням фахівців Національної академії наук України та подання її на затвердження Президентові України", – йдеться у листі президента.

Також з огляду на гостру потребу Національного художнього музею України у додаткових приміщеннях для розміщення експозицій та музейних фондів Ющенко надіслав прем’єру листа щодо термінового розгляду на засіданні уряду питання про повернення у державну власність будівлі по вул. Інститутській, 3 у м. Києві та завершення її реконструкції.