Соціалісти підуть під ізолятор Рудьковського і поскаржаться США

Вівторок, 12 лютого 2008, 08:05

У вівторок, 12 лютого, о 10:00 близько 200 соціалістів пікетуватимуть Лук’янівський СІЗО №13 "проти політичних репресій" на підтримку екс-міністра транспорту й зв’язку Миколи Рудьковського.

Про це повідомляє прес-служба Соціалістичної партії.

Крім того, на 15:00 цього ж дня запланована зустріч лідера СПУ Олександра Мороза з послом США в Україні Вільямом Б. Тейлором.

"Будуть обговорюватися факти сваволі та волюнтаризму в Україні, які не мають жодного відношення до проголошуваних демократичних гасел сучасними керівниками Української держави, зокрема, обставини судового процесу над екс-міністром транспорту і зв’язку України Миколою Рудьковським", - стверджує Соцпартія.

Після закінчення зустрічі, як заплановано, Мороз і Тейлор вийдуть до преси.

Як відомо, у понеділок, 11 лютого, Печерський райсуд Києва ухвалив рішення про утримання Рудьковського під вартою, замінивши за поданням київської прокуратури запобіжний захід екс-міністру з підписки про невиїзд на арешт.

Раніше щодо Рудьковського було порушено кримінальну справу за розтрату майна в особливо великих розмірах під час здійснення приватної поїздки до Парижу за кошти Міністерства транспорту й зв’язку.

Крім того, на даний момент тривають розслідування за фактами низки інших порушень, вчинених посадовими особами Мінтрансу за часів керівництва Рудьковського.