Януковичі продовжують "кулькову" блокаду

Вівторок, 12 лютого 2008, 15:52

Станом на 15:45 Партія регіонів знову заблокувала трибуну і місце спікера Верховної Ради.

Як передає кореспондент "Української правди", навколо трибуни скупчилося близько 15 "регіоніалів".

Біля трибуни вони встановили кілька великих жовто-блакитних прапорів, а також прив’язали до них чотири повітряні кульки з написами "Ні – НАТО!".

Перед цим у сесійній залі фракція Партії регіонів проводила засідання фракції на чолі зі своїм лідером Віктором Януковичем.

Як можна було почути журналістам, які перебували у ложі преси, Янукович заявив, що Партія регіонів мала намір брати участь у роботі парламенту і ухвалювати законопроекти, однак "вони (коаліція) розпустили людей і не хочуть нічого робити", вочевидь, маючи на увазі те, що депутати від коаліції розійшлися після ранкового засідання.

"Ми будемо продовжувати захищати інтереси людей", - сказав Янукович.

Станом на 15:45 депутати коаліції потроху збираються на вечірнє засідання.

Член фракції НУ-НС Микола Катеринчук на запитання журналістів, чому, на його думку, Партія регіонів знову передумала і почала блокувати трибуну, відповів:

"Я думаю, що в якийсь момент самостійність Партії регіонів в частині прийняття рішення щодо розблокування трибуни закінчилася".

На уточнююче запитання, на що він натякає, Катеринчук сказав: "Подзвонили з-за кордону".

Раніше член НУ-НС Роман Зварич заявив, що на погоджувальній раді депутатам вдалося досягти згоди щодо розблокування роботи парламенту.