Путін вісім років пахав, як раб на галерах

Четвер, 14 лютого 2008, 12:28

Президент РФ Володимир Путін задоволений результатами своєї восьмирічної роботи на посаді глави держави і говорить, що йому не соромно перед виборцями, що голосували за нього.

"Мені не соромно перед громадянами, які голосували за мене двічі, обираючи на посаду президента Російської Федерації. Усі ці вісім років я пахав, як раб на галерах, з ранку до ночі, і робив це з повною віддачею сил", - сказав Путін у четвер на "великій" прес-конференції в Кремлі.

"У мене не було спокуси залишитися на третій термін - ні-ко-ли", - сказав президент, відповідаючи на питання, що він говорив тим людям, у тому числі главам держав, які умовляли його це зробити.

"З першого дня роботи як президент РФ я для себе відразу вирішив, що я не буду порушувати чинної конституції", - додав він.

"Звичайно, мені хочеться працювати, але така можливість є. Різні люди схильні западати на різні речі - хтось потрапляє в залежність від тютюну, хтось, прости Господи, від наркотиків, хтось стає залежним від грошей. Кажуть, що найбільша залежність - від влади. Я цього ніколи не відчував, я взагалі ніколи не був залежний від чого б то не було", - підкреслив Путін.

Він зауважив, що "якщо Господь дав таке щастя попрацювати на благо своєї країни, то треба бути вдячним уже за це".

"Виколупувати для себе ще якісь нагороди" або розраховувати, що один раз "начальницьке крісло, що дісталося," "буде належати тобі довічно - це абсолютно неприйнятно", відзначив Путін.

Він також підкреслив, що довіряє Дмитрові Медведєву і вважає, що він за своїми діловими якостями і досвідом роботи зможе стати успішним і ефективним главою держави.

"Упевнений, що це буде гарний президент, гідний президент і ефективний керівник", - сказав Путін.

"Я йому довіряю. Просто я йому довіряю. Як я говорив на з'їзді "Єдиної Росії", такій людині не соромно і не страшно передати основні важелі в управлінні країни", - сказав президент.