Ющенко похвалився монетним двором і викарбував монету

Четвер, 24 квітня 2008, 11:35

Монетний двір Національного банку України на сьогодні входить до п'ятірки найкращих у світі.

На цьому наголосив президент Віктор Ющенко, вручаючи у середу державні нагороди працівникам Монетного двору Нацбанку з нагоди 10-ї річниці з часу його заснування.

"Монети, які тут карбують, заслуговують на найвищу оцінку. Ви їх знайдете в усіх каталогах світу", - підкреслив Ющенко.

Перед початком урочистостей президент власноруч викарбував сувенірну монету до ювілею Монетного двору НБУ, повідомляє прес-служба президента.

"Для мене велика честь бути сьогодні з вами, гордитися вами, цим колективом, і мати нагоду від імені Держави вручити нагороди людям, які доклалися до роботи Монетного двору. Я надзвичайно високо ціную вашу працю", - сказав Ющенко на урочистостях.

Президент наголосив, що сьогодні на Монетному дворі йому було приємно зустріти людей, з якими він колись працював.

Пригадуючи час, коли створювався Банкнотно-монетний двір, Ющенко зазначив, що цей процес був нелегкий.

"Прийти до першої української монети, першої української банкноти було надзвичайно складно. Дякуючи всім вам, з 1993 року ми почали крок за кроком піднімати, на мій погляд, не лише українське банкнотне видавництво. Я переконаний, це був дух колосального патріотичного злету, коли ми міркували про те, що Україна буде з власною монетою, власною банкнотою, і це потрібно для нації", - зауважив Ющенко.

На сьогодні на устаткуванні Монетного двору НБУ карбуються монети масового обігу, монети з дорогоцінних металів, відзнаки президента, сувенірна продукція як для державних протокольних заходів, так і для масового користувача.