Конституцію Ющенка обіцяють дописати до літа

П'ятниця, 16 травня 2008, 17:54

Заступник глави секретаріат президента вважає, що Національна конституційна рада встигне передати на розгляд Верховної Ради до кінця нинішньої сесії напрацювання проекту змін до Конституції.

"Думаю, ми встигнемо подати у Верховну Раду відповідні пропозиції, як відомо, нинішня сесія Верховної Ради буде працювати до середини липня", - сказала Марина Ставнійчук, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За її словами, чергове засідання Національної конституційної ради відбудеться в першій декаді червня.

"Планується, що чергове засідання конституційної національної ради буде проведено в період з 5 по 10 червня", - проінформувала Ставнійчук.

За її словами, до цього часу буде вестися інтенсивна робота над уже напрацьованими зауваженнями, що входять у концепцію конституційної реформи.

Ставнійчук відзначила, що планується проведення низки круглих столів на базі Харківської юридичної академії ім.Ярослава Мудрого, Інституту стратегічних досліджень.

У ході круглого столу на базі Харківської юридичної академії планується обговорити такі теми, як права і свободи людини, обговорити пропозиції про запровадження інституту двопалатного парламенту в Україні.

Заступник глави секретаріату пояснила, що буде проведено також низку громадських слухань щодо пропозицій про внесення змін і доповнень у Конституцію України.

Вона також повідомила, що готується збірник робіт, який об'єднає 50 статей експертів, які займаються питаннями конституційної реформи. Збірник, можливо, вийде протягом найближчого місяця.