Портнов викликає Медведька на дуель

Середа, 28 травня 2008, 14:02

Андрій Портнов готовий обговорити в телеефірі з генеральним прокурором Олександром Медведьком або будь-яким його заступником обставини порушеної проти нього Генпрокуратурою кримінальної справи.

Про це Портнов повідомив "Українським новинам".

"Я пропоную генпрокурору, будь-якому заступникові генпрокурора, будь-якому співробітникові прокуратури вийти на прямий ефір і обговорити претензію до мене. Я готовий відповісти на всі запитання й подивитися, яким чином прокурори будуть нав'язувати (мені) справи, які сфальсифіковані", - сказав Портнов.

Коментуючи поширену в ЗМІ інформацію нібито про те, що Генпрокуратура поновлює проти нього кримінальну справу 2005 року за підозрою в загрозі життю співробітниці Держкомісії з цінних паперів і фондового ринку, Портнов зазначив, що суд визнав цю справу сфальсифікованою.

"Постанова Печерського райсуду, Голосіївського суду й 2 постанови Апеляційного суду визнали справу сфальсифікованою. Прокурор Голосіївського району попросив пробачення в мене за цю справу... Ніхто не реанімував справу, тому що її немає", - підкреслив Портнов.

Як відомо, Портнов закликає Генпрокуратуру більш активно розслідувати порушене проти нього кримінальну справу.

19 травня Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти Портнова за фактом замаху на незаконну приватизацію.

Портнов обвинувачує президента Віктора Ющенка в тиску на Генпрокуратуру для порушення проти нього справи.

19 травня ФДМУ під керівництвом Портнова відклав конкурс із продажу Одеського припортового заводу в Кабміні, раніше призначений на 20 травня.