Ющенко дав НБУ і Тимошенко один день

Четвер, 26 червня 2008, 15:58

Президент Віктор Ющенко вимагає від уряду подати узгоджені макроекономічні показники до 28 червня.

Про це йдеться у телеграмі президента до Кабінету міністрів, повідомляє прес-служба глави держави.

Ющенко нагадує, що відповідно до домовленостей, досягнутих на нараді 17 червня, уряд повинен був узгодити з Нацбанком один або декілька сценаріїв макроекономічного розвитку держави та запропонувати їх на розгляд на найвищому рівні.

"Лише ці кроки можуть гарантувати складання реалістичних змін до державного бюджету, змін у монетарній та валютній політиці Національного банку, необхідних для економіки", – вважає президент.

Він констатує, що ці домовленості не були виконані.

Президент наполягає, щоб узгоджені макроекономічні сценарії розвитку економіки, дані щодо розрахованих на їх базі обсягів додаткових доходів бюджетів та основних напрямів їх розподілу, були надані йому протягом одного дня.

Ющенко також звернувся з телеграмою до голови Нацбанку, в якій повідомляє, що отриманий від його першого заступника Шаповалова документ щодо макропоказників економічного та соціального розвитку на 2008 рік не дає відповіді на питання щодо узгодження з урядом сценаріїв розвитку макроекономічної ситуації в країні.

Також не прояснено ситуацію зі змінами у валютній політиці, зауважив президент.

"Прошу провести додаткові консультації з урядом, за результатом яких поінформувати президента щодо узгодження таких сценаріїв, розрахунків на їх базі змін до монетарних агрегатів та валютної політики Нацбанку", – звернувся президент до голови НБУ.