ЄЦ почав розвалюватися ще до об'єднання

П'ятниця, 27 червня 2008, 13:55

Народна демократична партія заявляє про призупинення процедури об'єднання з партією "Єдиний центр", поки не будуть ухвалені зміни в закон "Про політичні партії".

"Ми зробили заяву про те, що ми припиняємо процес об'єднання з політичною силою "Єдиний центр", і все це пов'язано з тим, що ми проти процедури поглинання. Ми готові говорити тільки про об'єднавчі процеси політичних сил", - заявила лідер НДП Людмила Супрун на прес-конференції в п'ятницю в Києві.

Вона зазначила, що НДП пішла на зустріч партії "Єдиний центр", "допомагаючи цій політичній силі сформувати свої регіональні організації, оскільки їх у "Єдиного центра" не було".

"Ми домовилися про те, що будемо формувати центристську - лівоцентристську силу. "Єдиний центр" змінює свої переваги і формує правоцентристську силу. У нас правоцентристська сила вже є - це "Наша Україна" і тому дублювати і вдруге формувати те ж саме, є абсолютно недоцільним. Це не відповідає нашій ідеології", - заявила Супрун.

Вона також підкреслила, що сьогодні процес об'єднання політичних сил в Україні практично неможливий, оскільки "законом не передбачене злиття політичних партій".

"У цьому процесі (об'єднання політичних партій) є складності з процедурою ліквідації партії, неможливо вирішити питання про збереження партійного стажу, а також партійного майна", - сказала Супрун.

"Тому дуже важливо ухвалити закон, яким вносяться зміни в закон про політичні партії. Саме в ньому визначається механізм злиття політичних партій, визначення правил, що робити з посвідченням політичних партій, а також визначення правил формування відповідних органів управління партією. На нашу думку, ухвалення таких змін дасть можливість консолідувати політичні сили в Україні", - додала лідер НДП.

"Інтерфакс-Україна"