Чиновників-корупціонерів хочуть звільняти в обов'язковому порядку

Понеділок, 28 липня 2008, 10:59

Головне управління державної служби ініціює поновлення в законодавстві норми про обов'язкове звільнення державних службовців, визнаних судом винними в корупції.

Про це заявив заступник начальника Головдержслужби Андрій Вишневський в інтерв'ю журналу "Бізнес", повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

За його словами, Головдержслужба розробила законопроект, що доповнює Кодекс законів про працю нормою, згідно з якою підставою для припинення трудового договору буде постанова суду, що вступила в силу, про притягнення співробітника до адміністративної відповідальності за порушення закону "Про боротьбу з корупцією".

За словами Вишневського, законопроект проходить узгодження в Міністерстві юстиції, Міністерстві економіки і Міністерстві праці і соціальної політики.

Він зазначив, що в зв'язку з виключенням у 2005 році з закону "Про боротьбу з корупцією" норми про обов'язкове звільнення держслужбовців, викритих у корупції, склалася ситуація, коли корумповані чиновники можуть не нести ніякої відповідальності крім адміністративної.

Вишневський наголосив, що постанова суду скеровується керівнику державного органа для взяття до відома.

"Якщо ж керівник вирішить не накладати на винного дисциплінарних санкцій, ніхто, у тому числі і суд, не зможе вплинути на його рішення", - сказав він.

Водночас Вишневський нагадав, що керівник, що призначив держслужбовця на посаду, уповноважений ініціювати у відношенні його службове розслідування.

Крім того, за словами Вишневського, до керівника держоргану може бути застосоване дисциплінарне стягнення за бездіяльність посадової особи або державного органа, що призначив його на цю посаду.