Ющенко порадився з олігархами, що робити з кризою

П'ятниця, 24 жовтня 2008, 19:27

Президент Віктор Ющенко сподівається на соціальну відповідальність бізнесу в умовах фінансової кризи.

Про це Ющенко сказав на зустрічі із представниками великого національного бізнесу, повідомляє прес-служба президента.

На його думку, в умовах тимчасового спаду не можна допустити значного скорочення працівників та зниження оплати праці.

"Щоденно ми активно проводимо переговори разом з Мінфіном, Національним банком, МВФ. На мій погляд, на сьогодні є багато інструментів, які мають оптимізувати ситуацію", – наголосив Ющенко.

Говорячи про заходи щодо стабілізації української економіки та мінімізації впливу на неї світової фінансової кризи, президент підкреслив, що антикризові заходи стосуються чотирьох основних напрямків.

Фото прес-служби президента

Йдеться, за його словами, про кроки з метою запобігання глибокій рецесії в національній економіці; перегляд бюджетної політики в частині видатків; забезпечення державних і корпоративних фінансових зобов'язань за зовнішніми запозиченнями; стабілізацію національної валюти та чітку і прогнозовану курсову політику.

Участь у зустрічі взяли президент ЗАТ "Смарт-Холдинг" Вадим Новинський, президент НВІГ "Інтерпайп" Віктор Пінчук, голова ради директорів корпорації "Індустріальний Союз Донбасу" Сергій Тарута, голова правління АКБ "ТАС – Комерцбанк" Сергій Тігіпко, генеральний директор "Сиріус" Микола Щербина, президент АКІБ "УкрСиббанк" Олександр Ярославський.

Також на зустрічі був присутнім голова Верховної Ради Арсеній Яценюк.