Український Інтерпол поки не оголошував Бакая в розшук

Четвер, 27 листопада 2008, 16:01

Національне центральне бюро Інтерполу в Україні не оголошувало в розшук екс-голову Держуправління справами Ігоря Бакая, повідомили в четвер у департаменті зв'язків із громадськістю і міжнародної діяльності МВС України.

"Офіційно на сьогодні ніякі матеріали з Верховного суду до нас не надходили", - сказали в департаменті "Інтерфаксу-Україна", коментуючи інформацію про ухвалу Суду про спрямування на повторний розгляд кримінальної справи Бакая.

"Якщо буде таке рішення (матеріали з проханням оголосити Бакая в розшук), то ми будемо діяти відповідно до законодавства, тобто людина, що ухиляється від слідства, буде оголошена в розшук, і вживатимуться заходи для притягнення її до відповідальності", - додали в МВС.

Раніше повідомлялося, що Верховний суд України скасував постанови Печерського й апеляційного судів Києва про закриття кримінальної справи у відношенні екс-керівника Держуправління справами Бакая у зв'язку зі зловживанням службовим становищем і спрямував справу на новий розгляд до Печерського суду.

Така ухвала була схвалена ще 16 жовтня 2008 року.

У зв'язку з цим, як писала в четвер газета "Дело", Бакай знову оголошений у міжнародний розшук.

Бакай очолював Держуправління справами з жовтня 2003 до грудня 2004 року. На початку травня 2005 року МВС України оголосило його в міждержавний розшук у зв'язку зі зловживаннями в його відомстві.

Бакай звинувачувався у здійсненні злочинів, передбачених ч.2 ст. 364 і ч.3 ст.365 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем і перевищення службових повноважень).

У 2006 році Печерський суд Києва виніс постанову про припинення розслідування, таке ж рішення у 2007 році ухвалив і Апеляційний суд столиці.

Бакай покинув Україну в розпал президентських виборів 2004 року. У березні 2005 року він отримав російський паспорт і, за його словами, посаду в державних структурах Росії.