Соратник Балоги думає, що Тимошенко віддасть трубу як Лукашенко

Середа, 21 січня 2009, 14:23

У Єдиному центрі підозрюють, що в результаті газових домовленостей Путіна і Тимошенко Україна втратить контроль за своєю газотранспортною системою.

Про це йдеться в заяві голови партії Ігоря Кріля.

"Президент Медведєв і прем’єр Путін змогли втілити свій план – домогтися поразки України в газовій суперечці. Це стало можливим винятково через те, що в переговорах прем’єр Тимошенко зрадила національні інтереси України", - вважає Кріль.

На думку Кріля, досягнуті Тимошенко в Москві домовленості, які оформлені в контракт між "Нафтогазом" і "Газпромом", "заганяють Україну в багаторічну газову кабалу. Тимошенко свідомо пішла на це".

"Росіяни домоглися того, що Україна вже скоро неминуче почне падати в боргову прірву за поставлений газ. 450 доларів за тисячу кубів та незмінний тариф на транзит - це внесок Тимошенко у зміцнення Росії і багатомільярдні втрати для української економіки", - наголосив лідер ЄЦ.

"Жорстка вимога керівника "Газпрому" Міллера (яку освятив президент Медведєв) про обов’язкову передоплату за газ, у разі найменшої затримки з оплатою, означає, що Україна буде швидко підвішена на борговий гачок", - вважає народний депутат.

На думку Кріля, у цій ситуації "Нафтобаз" змусять взяти у "Газпрому" (через афільовані або підставні банки) кредит на погашення боргу.

"Далі – поступове затягування боргового зашморгу для того, щоб врешті-решт заволодіти українською газотранспортною системою, без якої російський газовий монополіст не має змоги втілювати свою експансіоністську політику щодо Європи", - наголошує голова Єдиного Центру.

"Таким чином, у Москві Тимошенко дала старт втіленню "Газпромом" тактики з захоплення ГТС України за білоруським сценарієм. За цією ж схемою свого часу росіяни прихопили собі білоруську трубу", - повідомив Ігор Кріль.