Березовському знову подобається Ющенко, а Медведєв – "дурилка картонна"

П'ятниця, 23 січня 2009, 18:54

Опальний російський бізнесмен Борис Березовський вважає, що кращим варіантом для України на наступних президентських виборах був би Віктор Ющенко.

Таку думку він висловив в інтерв'ю газеті "Сегодня".

Зокрема, Березовський підкреслив, що тільки Ющенко займав послідовну позицію в газовому конфлікті з Росією.

"Незважаючи на ті численні претензії, які я пред'являв президентові України, він щирий у головному — він, дійсно, хоче зробити Україну сучасною, ефективною країною. При цьому на шкоду навіть своїм амбіціям, інтересам та інше", - відзначив він.

"За ці роки я побачив у ньому найбільш послідовного і, на жаль, єдиного політика, що підходить до свого становища в суспільстві, як президента, і робить усе від нього залежне, щоб зробити Україну незалежною, самодостатньою країною", - заявив Березовський.

Що стосується позиції Юлії Тимошенко, то Березовський оцінив її дії "більше як боротьбу за владу".

"Вона не грає на стороні Кремля. Вона грає на своїй стороні, і, на жаль, не на стороні народу України. Просто Тимошенко так влаштована. Для неї влада первинна, решта — другорядне. Я вважаю, що якби Тимошенко одержала б усю повноту влади, то вона, як авторитет номер один, відстоювала би інтереси українського народу. У мене в цьому немає сумнівів", - відзначив він.

Коментуючи шанси Ющенка і Тимошенко на наступних виборах, Березовський підкреслив, що "відсотки не мають ніякого значення".

"Ви, напевно, непогано інформовані про сучасну російську й українську історію. Ну і що з того, що за півроку до виборів у 1996 році у Єльцина було 5%, а в Зюганова - 25%. Ну і що, що в серпні 99 року Путіна ніхто не знав, а вже в березні 2000 року він став президентом", - нагадав він.

"У Росії поставили, як сказав Шендерович, цього дурилку картонного Медведєва. Ну і що. Всі ж розуміють, що він дурилка, що він ніхто. Ну, у всякому разі, він понтує. …Тому маси маніпульовані і маніпуляція ними буде здійснюватися з усіх боків. Уся битва попереду. Але от якщо ви мене запитаєте, хто був би гарний для України на наступних виборах, то сьогодні однозначно це Ющенко", - відзначив бізнесмен.

На питання, що потрібно Ющенку для перемоги, Березовський сказав, що необхідна "тільки одна якість" - "це воля, яку він повинен демонструвати. І коли народ бачить цю волю, то він віддає перевагу цьому політикові".