Прем'єр Грузії пішов у відставку

П'ятниця, 30 січня 2009, 18:01

Прем'єр-міністр Грузії Грігол Мгалоблішвілі 30 січня подав у відставку в зв'язку зі станом здоров'я і запропонував президенту розглянути на посаду прем'єр-міністра іншу кандидатуру.

За його словами, на посаді прем'єра його змінить перший віце-прем'єр Ніка Гилаурі, передає Civil Georgia.

"Сьогодні я розмовляв із президентом Грузії, і звернувся до нього з проханням, щоб він розглянув нову кандидатуру на посаду прем'єр-міністра Грузії", - заявив Мгалоблішвілі на своїй спеціальній прес-конференції.

"Я не можу дозволити собі, щоб стан мого здоров'я в якій-небудь формі став причиною послаблення дієздатності уряду", - додав він.

Він зазначив, що йому знадобиться "мінімум, два місяці для продовження курсу лікування" і після цього він готовий у будь-якій якості, у будь-якому ранзі продовжити роботу.

У свою чергу президент Грузії Михайло Саакашвілі в п'ятницю ввечері зустрінеться з членами уряду.

Як передбачається, Саакашвілі представить кандидатуру нового прем'єр-міністра.

Уже місяць, як Грігол Мгалоблішвілі проходить лікування в зв'язку з погіршенням здоров'я. З цією метою на початку і наприкінці січня він двічі знаходився в Німеччині.

Але, у пресі поширилися повідомлення, що між Мгалоблішвілі і президентом Саакашвілі виникли протиріччя, і що Мгалоблішвілі мав намір заявити про свою відставку ще знаходячись у Німеччині, під час першої поїздки. Але, сам Мгалоблішвілі і президент Саакашвілі спростували наявність якихось протиріч.