Герман порахувала, що ефіри Тимошенко коштували 6,5 мільйонів

Вівторок, 17 лютого 2009, 11:16

Партія регіонів пропонує парламенту іти на дострокові парламентські вибори .

Про це з трибуни парламенту заявила депутат Ганна Герман.

"Ще ніколи за всі роки незалежності український парламентаризм не опинявся в такій драматичній ситуації як сьогодні. Цей драматизм породжений усвідомленням того, що в час великих випробувань Україна не змогла протиставити цим загрозам дії рішучої і компетентної влади", - заявила вона.

Герман нагадала думку світових експертів, що Україна на 90% на межі дефолту.

"У нас не знайшлося свого Обами зі сміливим планом, не знайшлося свого Людвіга Ерхарда, канцлера повоєнної Німеччини, у нас не знайшлося російського Путіна, у нас немає при владі зараз Віктора Януковича, який за час свого правління підніс рівень економічного росту України до найвищого у Європі", - заявила вона.

Герман звинуватила уряд і президента у тому, що вони так і не підготували антикризову програму, зате "зганьбилися на засіданні РНБО".

"Люди не вірять вже нікому. Жодні обіцянки і телевізійні звернення, хоча Юлія Володимирівна лише в грудні витратила на них 6,5 мільйона гривень державних коштів. Вони вже не зможуть відродити довіру до влади", - заявила Герман.

За її словами, парламент може або ганьбитися так як уряд і прем’єр, або іти на дострокові вибори.

"У цій ситуації єдиним відповідальним рішенням парламенту було б оголосити дострокові парламентські вибори. Цього і так не оминути. Питання лише, чи ми самі це зробимо, чи це змусить нас зробити народ. Партія регіонів розуміє, що знайти консенсус з цього питання знайти непросто, але ми знаємо, іншого виходу немає", - заявила вона.