НАТО збирається стимулювати українську владу

П'ятниця, 20 лютого 2009, 17:51

Міністри оборони країн-членів НАТО закликали Україну, незважаючи на економічну кризу, забезпечити фінансування військових реформ, які мають наблизити країну до інтеграції з Альянсом.

Про це сказав на прес-конференції генеральний секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер у п’ятницю в Кракові після засідання Україна-НАТО, передає УНІАН.

"Міністри закликали Україну докладати необхідних зусиль, у тому числі, за рахунок відповідного ресурсного забезпечення, хоч би це було складно, оскільки неефективна і неадекватна підтримка оборонного сектору в перспективі обійдеться набагато дорожче", - сказав Схеффер.

Він сказав, що міністри, які сьогодні обговорювали реалізацію реформ в Україні в рамках спільної комісії, "з розумінням" поставились до ситуації, в якій опинилась країна через світову економічну кризу.

Схеффер додав, що НАТО на засіданні продовжила обговорення першого річного плану реформ для України, який, за його словами, поки що не готовий.

"Ми пробуємо стимулювати українську владу продовжити його підготовку", - сказав генсек НАТО.

Як повідомлялося, Схеффер на дводенному неформальному саміті НАТО, який розпочався 19 лютого у Кракові, в чергове підтвердив готовність Альянсу допомагати Україні впроваджувати реформи необхідні для інтеграції з блоком.

В то же час, на потреби армії державним бюджетом на 2009 рік передбачено тільки 0,85% ВВП при необхідних 2%.