МВФ повернеться, якщо ухвалять закони Ющенка - Шлапак

Понеділок, 30 березня 2009, 16:55

Ухвалення у вівторок парламентом трьох президентських законопроектів з антикризового пакету є умовою повернення місії Міжнародного валютного фонду в Україну протягом цього тижня.

Про це заявив перший заступник глави секретаріату президента Олександр Шлапак на брифінгу в понеділок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ухвалення завтра трьох законопроектів є умовою повернення представників місії", - сказав Шлапак.

Як відомо, мова йде про законопроекти, що передбачають підвищення акцизів на тютюнові вироби, лікеро-горілчану продукцію і про зміни до закону "Про пенсійне страхування".

Крім того, Шлапак заявив, що пропозиція Києва про проведення консультацій з питання модернізації української газотранспортної системи отримають представники всіх зацікавлених держав, у тому числі Росії.

"Консультації будуть проводитися з усіма, хто хотів би приєднатися до модернізації ГТС... Я переконаний, що пропозицію про такі консультації одержать посли всіх держави, у тому числі такої країни-партнера як Російська Федерація", - сказав він.

Шлапак зауважив, що "жодні окремі позиції - ні Росії, ні іншої держави" не змусять Україну піти зі шляху модернізації ГТС.