Вінський попередив своїх: кризи немає, інакше - "до побачення"

Субота, 18 квітня 2009, 15:50

Міністр транспорту та зв’язку Йосип Вінський заявив, що у галузях Мінтрансу кризи не буде.

Про це він сказав у Дніпропетровську, 17 квітня, під час брифінгу для журналістів, повідомляє прес-служба міністерства.

"Буде спад виробництва, адже це світова тенденція. Але у нас в галузі виплачуються заробітні плати та виконуються фінансові плани підприємств", - наголосив міністр.

Вінський зазначив, що всі галузі, які підпорядковані Мінтрансу, налаштовані лише на розвиток та на збільшення виробництва, а не на очікування, коли закінчиться світова криза.

"Я попередив керівників підприємств: якщо будуть збитки, то криза чи не криза, - але "до побачення". Ми повинні вміти працювати навіть в такий складний час, і рухатися вперед", - сказав він.

Крім того, Вінський заявив, що міністерство цього року виділило 500 млн. грн. на будівництво кільцевих доріг навколо міст, що приймають Євро – 2012.

За словами міністра, на будівництво кільцевої дороги в західній частині Дніпропетровська з цієї суми виділено 133 млн. грн.

Вінський наголосив, що кільцева дорога в Дніпропетровську буде першою з таких доріг, що будуються до проведення Євро – 2012. Будівництво кільцевої дороги у Дніпропетровську розпочнеться вже в травні цього року.

"Я впевнений, що Дніпропетровськ прийматиме футбольний чемпіонат Євро-2012. Так що я всіх запевняю – до 2012 року всі дороги Дніпропетровська відповідатимуть вимогам УЄФА", - сказав він.

Також міністр зазначив, що в рамках реалізації програми з ремонту доріг державного значення, дороги, що проходять через міста чи селища, будуть реконструйовані.

За ініціативою Вінського, ремонт доріг у селах, що мають державне значення, буде зроблено за кошти Мінтрансу, і ці дороги буде взято на баланс "Укравтодору".

"Це абсурд, коли хороша державна дорога в якомусь селі переривається на два кілометри дорогою з ямами й вибоїнами", – зазначив міністр.