Наливайченко просить не політизувати Дурдинця

П'ятниця, 15 травня 2009, 11:00

Голова Служби безпеки Валентин Наливайченко закликає депутатів не політизувати ситуацію, яка склалася навколо заступника голови СБУ Тиберія Дурдинця.

Про це він сказав журналістам, передають Українські новини.

"Ті політичні сили й депутати, які намагаються політизувати питання, - я просив би їх цього не робити", - сказав Наливайченко.

Він зазначив, що необхідно відмовитися від подібних дій у зв'язку з тим, що й Генпрокуратура, і СБУ - серйозні державні органи.

Наливайченко в черговий раз підкреслив, що СБУ вважає неадекватним рішення Печерського районного суду Києва, який ухвалив затримати Дурдинця у зв'язку з його нібито ухилянням від виконання рішення з відсторонення його з посади заступника голови СБУ.

Як повідомлялося, Наливайченко запевняє, що Дурдинець має намір співпрацювати зі слідством у рамках розслідування кримінальної справи про ухиляння ним від виконання рішення суду про відсторонення його з посади заступника голови СБУ після повернення з лікарняного.

Раніше Генпрокуратура доручила міліції й СБУ примусово доставити в суд Дурдинця для обрання йому запобіжного заходу.

12 травня Печерський райсуд Києва прийняв визначення про арешт Дурдинця у зв'язку з тим, що він не виконує рішення Окружного адмінсуду Києва про незаконність перебування його на посаді.

При цьому, за даними начальника прес-служби СБУ Марини Остапенко, Дурдинець перебуває на лікарняному й жодним чином не ухиляється від слідства.

На початку листопада 2008 Окружний адмінсуд Києва визнав незаконним і скасував указ про призначення Дурдинця заступником голови СБУ, а 12 грудня 2008 Верховна Рада попросила президента Віктора Ющенка скасувати цей указ.