Відставку Вінського і призначення наступника голосуватимуть пакетом?

Понеділок, 22 червня 2009, 19:44

Новим керівником міністерства транспорту та зв'язку може стати голова Державної авіаційної адміністрації Олександр Давидов.

Про це повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" поінформоване джерело.

"У даний час в парламенті достатньо голосів для того, щоб відправити діючого міністра у відставку, але їх мало, щоб призначити нового главу відомства. Тому зараз ведуться переговори про те, щоб об'єднати ці два питання в один пакет", - сказав співрозмовник агентства.

При цьому він зазначив, що пропозицію очолити Мінтранс отримав і голова Державної служби автомобільних доріг ("Укравтодора") Вадим Гуржос, однак прийняти її відмовився.

Крім того, за словами джерела, на посаду керівника відомства претендують перший заступник міністра Володимир Работнєв і колишній губернатор Миколаївської області Олександр Садиков.

Співрозмовник агентства також припускає, що на пост може претендувати ще один перший заступник міністра Василь Шевченко, який в даний час знаходиться на лікарняному.

Як відомо, раніше Йосип Вінський подав заяву про відставку з посади міністра, обґрунтувавши її "серйозними розбіжностями з прем'єр-міністром Юлією Тимошенко щодо політичних, кадрових, економічних питань, а також етики відносин між членами Кабміну".