Тимошенко пророкує проблеми ще на півтора роки

Середа, 24 червня 2009, 10:56

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко попереджає, що криза триватиме в Україні ще півтора року.

Про це вона заявила у середу, відкриваючи чергове засідання Кабміну.

"Ситуація залишається кризовою. Вона залишається надзвичайно складною. І я не хочу спрощувати ситуацію, тому що з кризою нам доведеться боротися ще не менше півтора років", - заявила Тимошенко, повідомляє Ліга.net.

Як відомо, у травні Тимошенко заявляла, що завдяки злагодженій роботі всіх гілок влади криза в Україні вже сповільнюється.

До ознак оздоровлення національної економіки вона віднесла, зокрема, те, що в квітні вперше з початку кризи припинився відтік і зафіксовано повернення депозитів від громадян у банківську систему України, обсяг яких за цей період зріс більше ніж на 1 млрд. грн.

Також, за її словами, позитивним є і впевнене зміцнення національної валюти і падіння курсу долара, що відбулося внаслідок отримання траншу Міжнародного валютного фонду та направлення його в золотовалютний резерв України і в бюджет країни.

"Все це позитивні тенденції, які вже є системними. Це не випадковість, а цілий перелік позитивних речей, які, я впевнена, є наслідком антикризової програми, яка проводиться в країні усіма гілками влади - урядом, Верховною Радою, де прийнято цілий ряд антикризових законів , Національним банком і спільними програмами між Україною та МВФ ", - сказала вона.