Ющенко нахвалює свої зміни і "тішиться" їхньою оцінкою в Європі

Середа, 24 червня 2009, 13:01

Президент Віктор Ющенко називає висновок Венеціанської комісії щодо президентського проекту змін до Конституції України "одним з найкращих з початку 90-х років".

Про це він сказав під час свого виступу перед студентами та викладачами Харківщини.

"Я істинно тішуся тим, що те заключення, яке ми отримали, це одне з найкращий заключень Венеціанської комісії з початку 90-х років по всіх варіантах, які Україна подавала на відповідні правові заключення", - сказав президент.

"Що зміни й доповнення, які пропонує президент Ющенко, приносять вагомий внесок в розв’язання тих проблем, що сформовані в моделі формування влади", - додав він.

Ющенко висловив упевненість в тому, що "саме сьогодні постановка цієї дискусії (щодо змін до Конституції) в суспільстві є чесною".

"Бо ми проект виносимо не під когось, а заздалегідь і хочемо, щоб кожен член нашої громади мав можливість висловитися щодо цього документу", - пояснив президент.

Ющенко в чергове наголосив, що зміни до Конституції необхідно вносити за результатами всенародного референдуму.

Також президент зауважив, що Конституція України потребує не змін і доповнень, а нової редакції, "яка дасть відповіді на всі виклики тривоги".

"Якщо ми цього не зрозуміємо, ми не підійдемо до мотивів конституційної реформи і вона буде виглядати як завдання неактуальне. Що є глибокою помилкою", - наголосив президент.