МВС уточнило Ющенку, де можуть закрити справу про кіровоградське вбивство

Четвер, 25 червня 2009, 15:01

Міністерство внутрішніх справ не розслідує кримінальну справу, пов’язану із загибеллю жителя Кіровоградської області Валерія Олійника, у причетності до вбивства якого підозрюється член БЮТ Віктор Лозинський.

Про це йдеться у заяві Департаменту зв'язків із громадськістю МВС у відповідь на слова прес-секретаря президента Ірини Ванникової про те, що у Віктора Ющенка складається враження, що мета МВС – закрити кіровоградську справу.

"Оскільки до цього інциденту причетний працівник міліції – розслідування проводять органи прокуратури", - зазначається у заяві МВС.

"А тому викликає здивування інформація прес-секретаря президента, що "мета МВС закрити справу, замість її оперативного розкриття та притягнення винних до відповідальності", - додають у міністерстві.

Водночас у МВС повідомляють, що за вказівкою міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, до Кіровоградської області було відряджено працівників Служби внутрішньої безпеки МВС, які у межах компетенції мають провести службове розслідування щодо дій начальника Голованівського райвідділу міліції.

"Як неодноразово заявляв Луценко, якщо дії начальника Голованівського районного відділу внутрішніх справ буде визнано неправомірними, його буде притягнуто до відповідальності. Хід розслідування особисто контролює міністр внутрішніх справ", - нагадується у заяві.