Тимошенко повністю адаптувалася до політичної напруги

П'ятниця, 26 червня 2009, 11:34

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко переконана, що уряду вдасться вчасно подати до верховної ради бюджет на 2010 рік незважаючи на політичну напругу.

Про це вона заявила на нараді з губернаторами у п'ятницю.

За її словами, до моменту внесення бюджету у ВР таких нарад відбудеться ще кілька для того, щоб врахувати якомога більше пропозиції місцевої влади до документа.

"Зараз ми спробуємо більш-менш ритмічно й системно запланувати бюджет і не допустити того, що було в минулому році, коли ми не змогли по термінах, через дуже велику політичну напругу детально обговорити бюджет", - сказала прем'єр.

"Зараз ми до політичної напруженості адаптувалися. В принципі це стало сьогодні нормою українського життя, і тому незважаючи на всі політично складні умови, ми детальним чином, постатейно, обговоримо бюджет до внесення в Верховну раду", - додала Тимошенко.

Вона також висловила сподівання, що президент підпише нещодавно ухвалений Верховною радою бюджетний кодекс, який Тимошенко назвала "бюджетним кодексом європейської країни".

"Я сподіваюся, що президент підтримає місцеве самоврядування у цей складний кризовий період і після цього ми зможемо далі продовжувати роботу над бюджетним кодексом для того, щоб вносити туди зауваження, які б повністю його відкоригували", - заявила вона.