Литвин упевнений, що країні потрібен тільки він

П'ятниця, 26 червня 2009, 11:42

Голова Верховної Ради Володимир Литвин прийняв остаточне рішення балотуватися на посаду президента України.

"Офіційна заява з цього приводу буде зроблена днями", - сказав він в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна", опублікованому 26 червня.

"До ухвалення важливого рішення мене підштовхнуло те, що я переконався ще раз – політичні важковаговики не хочуть вести серйозну розмову і серйозну роботу. Я не хочу бути волаючим у пустелі, а буду апелювати, як і раніше, винятково до людей", - сказав Литвин.

"У противному випадку Україна буде віднесена до числа держав, які не відбулися. Я категорично проти цього і зроблю все, щоб цього не допустити", - запевнив він.

При цьому спікер зазначив, що у нього ніколи не виникало й думки брати участь у чомусь винятково заради участі: "Мої рішення завжди орієнтовані на результат".

"Життя доводить і ще доведе, що гасло "країні потрібен Литвин!" можна лише уточнити: "Країні потрібен тільки Литвин!", - переконаний він.

На запитання, чи готовий він до того, що під час кампанії його можуть назвати "технічним кандидатом" або оприлюднити компрометуючу інформацію, – наприклад, у контексті "плівок Мельниченка", – Литвин сказав:

"Це проблема тих людей, які будуть цим займатися. Мені є, над чим думати і що робити. Я не переймаюся тим, що про мене скажуть. Усе, крім некролога, розглядаю як піар".