"Регіони" не пустять Раду на канікули, поки не буде по-їхньому

П'ятниця, 26 червня 2009, 12:45

Партія регіонів має намір вимагати продовження роботи поточної сесії Верховної Ради, у разі якщо на останньому пленарному тижні не будуть ухвалені зміни до бюджету, який передбачає підвищення прожиткового мінімуму.

"Якщо цей законопроект не буде прийнятий в останній робочий тиждень, значить ми будемо вимагати продовження сесії Верховної Ради", - заявив журналістам член Партії регіонів Олександр Єфремов.

Він також спростував інформацію про те, що нібито справжньою причиною блокування регіоналами трибуни парламенту є небажання розгляду кадрових урядових питань: "Кадрові питання - це проблеми коаліції, хай вони їх і вирішують".

"Упродовж півроку вони ці питання не вирішували, а тут раптом сьогодні, коли ми гостро поставили питання щодо підвищення зарплати та пенсій, навіть не про підвищення, а про справедливу компенсацію, яка має бути зроблена відповідно до рівня інфляції, раптом у них виникло кадрове питання", - зазначив депутат.

"Я не думаю, що це той аргумент з їхньої сторони, яким сьогодні треба прикриватися", - додав він.

У свою чергу лідер фракції БЮТ Іван Кириленко заявив, що фракція БЮТ на погоджувальній раді пропонувала зробити наступний тиждень пленарним, щоб ухвалити законопроект, на якому наполягають регіонали, за скороченою процедурою, але ті відмовилися.

"Це була наша пропозиція – наступний тиждень зробити пленарним. Не підтримали", - заявив депутат.