Ющенко: розпуск Ради залежить від поведінки депутатів

Неділя, 28 червня 2009, 21:39

Питання дострокових виборів Верховної Ради знаходиться у компетенції парламенту.

Про це заявив президент Віктор Ющенко в ефірі телеканалу Інтер.

"Треба мати на увазі, що коаліція є, лідером коаліції є прем’єр-міністр, але у парламенті більшості немає. І це серйозне гальмо по вирішенню актуальних питань бюджетної та економічної політики", - вважає він.

"Як поведуть себе депутати у парламенті, буде залежати питання щодо дострокових виборів. Це питання знаходиться виключно у компетенції парламенту", - заявив президент.

"Початок постановки питання про дострокові вибори починається не на Банковій, не в кабінеті президента. Це у будь-якому випадку починається з парламенту", - сказав Ющенко в ефірі 5 каналу.

Крім того, він вважає, що його проект змін до Конституції має бути винесений на референдум.

"Президент свою роботу зробив. Я хотів би, щоб парламент пройшов ту дорогу, яка йому необхідна: розглянув це подання президента і направив у Конституційний Суд. Якщо прем’єр свою Конституцію подає – вона також має бути розглянута у парламенті і подана до Конституційного суду", - заявив Ющенко.

"Якщо опозиція має намір свою Конституцію подати – будь ласка. Це треба зробити до президентських виборів", - сказав президент.

"Але робота сесії закінчується, і у мене немає відчуття того, що парламент виконає свою роботу. Я переконаний, що цей проект треба винести на всенародне обговорення і хай нація вносить зміни і пропозиції, хай нація формує свою відповідь", - зазначив Ющенко.