Литвин: заява НАТО про неготовність України заспокоїть суспільство

Вівторок, 21 липня 2009, 22:03

Спікер Володимир Литвин вітає заяву генсека НАТО Яаапа де Хооп Схеффера про неготовність України до вступу в альянс.

Про це він сказав в ефірі 5 каналу.

"Я вітаю заяву генерального секретаря, вона співпадає з настроями абсолютної більшості громадян України. Я вважаю, що це внесе спокій і визначеність в українське суспільство", - заявив спікер.

"Нам потрібна не форма, а зміст. А зміст має полягати у тому, щоб ми виходили з необхідності забезпечити безпеку держави", - вважає Литвин.

"Ми повинні мати декілька поясів безпеки. Перший і головний – це внутрішня стабільність, адекватність керівництва, економічна і соціальна могутність країни. Другий пояс стабільності – це добросусідські відносини із сусідами", - наголосив він.

"Третій пояс – це участь у тих міжнародних утвореннях, які додадуть в плані забезпечення стабільності і сприятимуть розв'язанню зовнішньоекономічних, зовнішньополітичних інтересів України", - пояснив спікер.

Литвин вважає, що якщо "ми будемо слабкою державою, то нам милиці у вигляді НАТО не допоможуть".

"Якщо у нас буде внутрішній розбрат, буде йти брат на брата, політик на політика, то скажіть будь-ласка, що потрібно буде вводити миротворчі сили, війська НАТО в Україну?", - запитав він.

Спікер вважає, що для людей "тема НАТО знаходиться у третьому десятку". "На першому місці – робота, зарплата, пенсії, ціни, тарифи, медичне обслуговування, проблема дітей, корупція злочинність", - вважає Литвин.