Литвин вирішив нагадати, коли були зібрані українські землі

Неділя, 23 серпня 2009, 10:47

Спікер Володимир Литвин у київському парку Слави поклав квіти до пам’ятника Невідомому солдату.

Це він зробив у неділю, перед початком офіційних заходів, пов'язаних із святкуванням Дня прапору та Дня Незалежності, повідомляє прес-служба спікера.

Незважаючи на те, що в плані урочистостей, затвердженому на офіційному рівні, такого заходу не передбачено, керівник українського парламенту, за його словами, прийшов до парку Слави "за покликом серця і душі".

"Я переконаний, що відзначаючи День Незалежності, наше головне національне державне свято, ми всі мали б прийти до цього місця. Оскільки майже у кожній країні пам'ятник Невідомому солдату одне з найсвятіших пам'ятних місць", - зазначив Литвин.

На думку спікера, це не просто данина тим, хто загинув під час Великої Вітчизняної та Другої світової війни, це шана усім солдатам та офіцерам, усім, захисникам Вітчизни за часи існування держави.

"Покладання квітів в ці дні до пам'ятників князю Володимиру, Богдану Хмельницькому, Михайлу Грушевському, Тарасу Шевченко це потрібно, це правильно", - вважає він.

"Але разом з тим не можна забувати про мільйони, десятки мільйонів людей, які відстоювали Україну, боронили її від нападників, віддавали свої життя за її незалежність. Завдячуючи цим людям, до речі, ми маємо нинішню Україну в її територіальному вимірі", - сказав Литвин.

"Бо цілком очевидно, що саме після 45-го року були зібрані воєдино українські землі, до яких ще у 54-му було приєднано Крим", - наголосив він.