У Запоріжжі сталися зіткнення на ґрунті УПА

Понеділок, 19 жовтня 2009, 19:57

Міліція підтвердила факт сутичок між прихильниками героїзації УПА з регіоналами і комуністами в Запоріжжі минулої неділі.

Як повідомили у прес-службі Запорізького главку міліції, на 18 жовтня КПУ і Партія регіонів подали в міськвиконком заявку про проведення антифашистського маршу на проспекті Леніна.

На цей самий день громадська організація "Заграва" запланувала проведення мирної ходи на честь 67-річчя створення УПА. Запорізька мерія проведення усіх акцій заборонила.

"18 жовтня на площі ім. Поляка і площі ім. Леніна в Запоріжжі проходили зустрічі народних депутатів Бориса Петрова (Партія регіонів) і Олексія Бабуріна (КПУ). В обох випадках до міліції надійшли повідомлення про те, що агресивно налаштовані молодики намагаються зірвати проведення зустрічей", - зазначили у міліції.

"На площі ім. Поляка конфлікт вдалося врегулювати, а на площі ім. Леніна молоді люди з символікою УНА-УНСО спочатку викрикували образи на адресу присутніх, потім почали кидати в опонентів петарди і фальшфеєри", - повідомили у прес-службі.

Згідно з офіційними даними Запорізької міліції, конфлікт вдалося зупинити тільки співробітникам міліції.

"Семеро учасників сутичок затримано. У них вилучено вибухонебезпечну піротехніку і портативні рації. Щодо правопорушників складено протоколи про адмінпорушення, які розглядаються у суді", - повідомили у міліції.

Прес-служба зазначила, що один з учасників сутичок одержав тілесні ушкодження, що нагадують травму, характерну для травматичної зброї.

Обставини отримання ним цих тілесних ушкоджень з`ясовуються.

Раніше в місцевих ЗМІ представники керівництва місцевої організації Партії регіонів заявили про напад і використання зброї прихильниками УПА, а представники організацій, що підтримують героїзацію УПА, звинуватили у виникненні конфлікту і застосуванні зброї регіоналів.

УНІАН