У справі Лозінського затримали ще двох міліціонерів

Вівторок, 10 листопада 2009, 12:57

У справі екс-депутата Віктора Лозінського затримано ще двох співробітників міліції.

Про це розповів заступник генпрокурора Віталій Щоткін в інтерв'ю газеті "Дело".

"На сьогодні затримані й узяті під варту ще два співробітники Голованівського райвідділу міліції, які в тій чи іншій мірі причетні до злочинної діяльності Лозінського", - сказав він.

"Їм, зокрема, пред'явлено обвинувачення в незаконному позбавленні волі, вимаганні, перевищенні влади і службовій підробці", - уточнив Щоткін.

За його словами, на даний момент у справі про вбивство Валерія Олійника, крім обвинувачуваного і оголошеного в розшук Лозінського, "арештовано 4 колишніх працівника правоохоронних органів – прокурор району, начальник райвідділу міліції і 2 співробітники цього ж райвідділу, про яких я вже сказав".

На запитання, чи усі вони брали участь у вбивстві Олійника, заступник генпрокурора відповів:

"На сьогодні ми повинні враховувати вимоги закону про збереження таємниці слідства, а коли кримінальна справа буде спрямована до суду, у чому в мене немає жодних сумнівів, можна буде більш докладно розповісти про встановлені нами обставини".

Як відомо, 16 червня цього року в результаті зіткнення з Лозінським, прокурором Голованіського району Кіровоградської області Євгеном Горбенком і начальником райвідділу міліції Михайлом Ковальским на території мисливських угідь загинув Олійник.

Лозінський, який був обраний до Верховної Ради за списком БЮТ, був позбавлений депутатського мандата і оголошений у розшук.