У Януковича вимагають, щоб Тимошенко повернулася обличчям

Середа, 11 листопада 2009, 22:13

Партія регіонів зробить все, щоб до 1 січня 2010 був ухвалений держбюджет.

Про це в ефірі 5 каналу заявив регіонал Микола Азаров.

"Ми зацікавлені, щоб бюджет був ухвалений. Бюджет - це головний стабілізуючий економіку документ. Ми вимагаємо, щоб уряд повернувся обличчям до розгляду бюджету", - заявив він.

"Замість цього блокуються засідання бюджетного комітету, уряд не вносить до бюджету зміни, необхідні для виконання соціального закону і приймається найдурніша, абсолютно незаконна постанова Кабміну", - сказав Азаров.

Як відомо, раніше уряд ухвалив постанову про заходи щодо забезпечення виконання Держбюджету та місцевих бюджетів у 2010 році.

"Ця постанова не може вступити в силу, тому що вона не передбачена ні Конституцією, ні законодавством, ні бюджетним кодексом", - заявив регіонал.

"Тимошенко за цей рік, користуючись абсолютною безконтрольністю, непрацездатністю парламенту, безконтрольністю правоохоронних органів і президента вручну управляла бюджетом", - підкреслив він.

За словами регіонала, в "бюджетному кодексі є норма, яку не хоче виконувати Тимошенко, бо вона їй зв'язує руки".

"Норма говорить, що якщо до 1 січня наступного року не приймається бюджет, то фінансування видатків здійснюється за старим бюджетом, виходячи з 1/12 витрат по поточному року", - пояснив Азаров.

"Це не дає можливості в ручному режимі давати тому, цьому і так далі, чим і займалася Тимошенко", - додав він.

"Ми зробимо все, щоб бюджет був ухвалений. І я знаю, що БЮТ зробить все, щоб бюджет не був ухвалений", - підкреслив регіонал.