Тігіпко вже придумав віце-президента

Понеділок, 30 листопада 2009, 23:41

Банкір Сергій Тігіпко переконаний, що президенту має бути передана виконавча гілка влади.

Про це він сказав в ефірі телеканалу ICTV.

"Потрібно швидко провести консультації з Верховною Радою, щоб дійсно домовитися, яким чином ми розподіляємо владу. Віддати президенту виконавчу гілку влади і всю відповідальність виконавчої гілки влади", - сказав кандидат у президенти.

"При цьому має з'явитися чіткий закон про імпічмент президента, який зв’язує президента з відповідальністю перед людьми, конкретними виборцями", - наголосив Тігіпко.

"Якщо Верховна Рада не піде на це, після цього треба звертатися до людей через референдум", - вважає він.

За словами політика, якщо народ висловиться за посилення повноважень президента, а "Верховна Рада буде чинити якісь моменти, які не дадуть ввести в дію референдум – така Верховна Рада непотрібна, її треба розпускати".

Відповідаючи на питання, чи потрібні президенту надзвичайні повноваження, Тігіпко заявив: "Надзвичайні повноваження президент може обговорити тільки з Верховною Радою. Я переконаний, що Верховна Рада не дасть таких повноважень".

Крім того, політик заявив, що його підтримує 5-8% виборців. "А до виборів у нас ще півтора місяці. Давайте не будемо поспішати...25% мінімум не визначилися. Тому сказати, що я залишусь на цьому ж рівні – я не переконаний, поки що зростало", - сказав він.

"Ті рейтинги, які показують наші два основних кандидати, не дають їм ще підстав говорити, що вони вже у другому турі. Ці 25% голосувати за стару владу не будуть. Якщо, умовно, є можливості у мене, чому не знайти 15% з цих 25%. А 15% це вже другий тур", - вважає Тігіпко.

Відповідаючи на питання щодо своїх заяв про можливість прем’єрства після президентських виборів, Тігіпко сказав: "Говорити про прем’єрство не будемо. Дочекаємося другого туру, а після цього побачимо, хто у кого буде прем’єром".

На питання, хто може бути прем’єром у разі його перемоги на президентських виборах, Тігіпко заявив: "Якщо це буде сильний президент, то це буде практично віце-президент, який буде організатором уряду. Це буде абсолютно нова людина, яка буде мені допомагати".

"Це технічна людина. Якщо ні – це покажуть переговори", - додав він.