Люди Ющенка звітують про перемоги над Тимошенко і Януковичем

П'ятниця, 11 грудня 2009, 19:00
Суд визнав незаконною постанову ЦВК про призначення головою окружкому N13 у Вінниці представника Юлії Тимошенко.

Про це повідомив уповноважений кандидата у президенти Віктора Ющенка в Центвиборчкомі, депутат від НУ-НС Андрій Парубій.

Він нагадав, що на дану посаду спочатку був призначений представник Ющенка, однак потім він відмовився від цієї посади на користь посади заступника голови цього окружкому.
    
Парубій також повідомив, що суд зобов'язав ЦВК надалі при заміні членів окружкому на керівних посадах дотримуватися принципу пропорційного представництва кандидата в президенти на цих посадах.
    
Крім того, він заявив, що Вищий адмінсуд не задовольнив апеляцію ЦВК на рішення Київського апеляційного адмінсуду, який стосується зміни секретаря окружної комісії N 188 (Херсонська область).

За його словами, ВАС залишив в силі рішення, яким суд зобов'язав ЦВК скасувати свою постанову про заміну секретаря окружкому N 188.

У той же час, ВАС не підтримала пункт рішення Київського адміністративного апеляційного суду, відповідно до якого ЦВК був зобов'язаний дотримуватися принципу пропорційного представництва при зміні керівництва в окружкомах.

Як відомо, ЦВК замінив секретаря окружкому N188, який відносився до квоти Ющенка, на представника іншого кандидата в президенти - Віктора Януковича.  

Інтерфакс-Україна